Facebook

Mondzorg Culemborg, voor iedereen

Een mooi en verzorgd gebit is kostbaar bezit. Om het gebit gezond te houden is goede mondverzorging van groot belang. De periodieke controle bij uw tandarts in Culemborg is hier slechts een onderdeel van. Professionele mondzorg in Culemborg begint bij u thuis!

Mondverzorging voor jong en oud

Goede mondverzorging is een dagelijks terugkerend ritueel, voor jong en oud. Allereerst is goed poetsen van belang, bij voorkeur twee keer per dag, twee minuten lang.
Voor jonge kinderen begint het poetsritueel al bij het doorkomen van het eerste tandje. Het speciale tandenpoetslied van tandarts Culemborg maakt het poetsen extra leuk! Voor goede mondzorg en mondhygiëne raden wij tevens met enige regelmaat aan:

  • Uw tandenborstel te vervangen ( ongeveer om de drie maanden)
  • Uw gebit te flossen, ragen of gebruik te maken van tandenstokers
  • Eventueel gebruik te maken van mondwater.

Uw eetpatroon en mondzorg

Naast de verzorging van tanden en kiezen speelt uw eetpatroon en gezondheid ook een grote rol in mondzorg. De juiste voedingsstoffen (vitaminen, kalk) helpt een gaatjes voorkomen en houdt het gebit sterk en gezond. Ook is het aantal eetmomenten van belang.

Al het eten en drinken bevat zetmeel en suikers. Deze worden door bacteriën omgezet in zuren. Het zuur tast het gebit aan. Gelukkig heeft ons speeksel een neutraliserende werking. Voor de juiste bescherming is het van belang dat het speeksel hiervoor voldoende tijd krijgt. Probeer daarom drie eet- en drinkmomenten per dag aan te houden en 4 keer een tussendoortje. Ook voor kinderen is dit van belang. Laat uw kind daarom niet te lang doen over een beker drinken.

Heeft u vragen over goede mondzorg Culemborg? Misschien heeft u behoefte aan specifieke tips betreffende mondzorg voor kinderen? De Culemborg tandartsen Dennis en Daisy-Joyce helpen u graag.

mondzorg culemborg