Facebook

Onzichtbare beugels

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen ontevreden zijn over de stand van hun tanden. Men is dan met name ontevreden over de stand van de voortanden in de bovenkaak. Het kan zelfs zo erg zijn dat mensen zich schamen voor hun gebit.  Tegenwoordig kan dit met een “onzichtbare” beugel. Dennis heeft verschillende orthodontie opleidingen met name in Duitsland gevolgd om zich hier in te bekwamen en te verdiepen. Naast de bekende slotjesbeugel die vast aan de tanden geplakt zit, bestaat er nu ook de mogelijkheid om dit met een uitneembare, haast onzichtbare beugel te doen. Deze onzichtbare of transparante beugel wordt over de bestaande tanden geplaatst. Ideaal voor iedereen die liever een beugel heeft waar je niet zoveel van merkt!

Hoe werkt het?

Wij werken in de praktijk met Airsmile van Excent. Dit merk heeft zich al goed bewezen en is al enige tijd op de markt. Het is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Invisalign en zeker net zo goed. Airsmile bestaat uit een aantal uitneembare kunststof aligners die zorgen voor kleine verplaatsingen van je tanden. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke twee weken vervangen door een nieuwe set. Hierdoor kunnen de tanden verplaatsen. Allereerst komt u bij de tandarts voor een intake gesprek en het bespreken van een behandelplan. Hierna worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en worden en verschillende foto’s en röntgenfoto’s gemaakt.

Uw individuele behandelplan

Deze informatie gebruiken we voor het computermodel, hiermee wordt er een individueel behandelplan ontworpen waar we gericht de bewegingen van de tanden kunnen sturen. Zo kun je vooraf al zien wat het eindresultaat zal zijn.
Aan de hand van het model kunnen we de doorzichtige beugels laten maken. Deze worden over uw tanden geplaatst. U komt terug voor controles, kleine aanpassingen of nieuwe beugels. Op deze manier worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Het eindresultaat bekijkt en beoordeelt uw tandarts met u.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit en de wensen. Wij kunnen altijd een inschatting maken bij het eerste bezoek, maar pas met het computermodel kunnen we daar meer over zeggen. Het is vaak zo dat een Airsmile beugelbehandeling korter duurt dan een bij een slotjesbeugel.

Hoe lang moet ik de beugel in hebben?

Het is belangrijk dat u de onzichtbare beugel zo lang mogelijk draagt. Minimaal tussen de 22 en 24 uur, dat betekent dat u de beugel ook ’s nachts in moet doen. U doet de onzichtbare beugel alleen uit om te eten, drinken, poetsen en de GUM softpicks te gebruiken. Als u koud water drinkt mag u ze inhouden.

Wilt u ook weer een mooie glimlach hebben, vraag er dan naar bij Dennis of Daisy-Joyce.

 


—Bekijk hierboven de video hoe het werkt—-

 

Onzichtbare beugel

— Makkelijk in en uit te doen —