Facebook

Periodieke Controle

periodieke controle tandarts culemborg

Periodieke Controle

Tijdens de periodieke controle bekijkt tandarts Dennis of tandarts Daisy-Joyce uw gebit. Hierbij worden uw tanden en tandvlees op verschillende punten gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld gelet op de aanwezigheid van (beginnende) gaatjes en tandsteen. De conditie van het tandvlees en de reeds aanwezige vullingen worden geïnspecteerd. De tong, lippen en wangen worden ook bekeken. Een controle van het gebit is pijnloos en neemt enige tijd in beslag wil dit goed gebeuren

Soms is het nodig om het gebit beter te observeren en kan het voorkomen dat de tandarts een röntgenfoto maakt. Een röntgenfoto geeft inzicht in afwijkingen die niet met het blote oog te zien zijn. Een belangrijk preventiemiddel om eventuele gaatjes en andere afwijkingen op tijd te ontdekken. Meer informatie over röntgenfoto’s.

Een vervolgafspraak

In enkele gevallen is het nodig om een vervolgafspraak te maken. Bijvoorbeeld als er een gaatje is ontdekt, of er een tandvleesbehandeling nodig blijkt. Bij Tandartsenpraktijk Culemborg plannen we vervolgafspraken zorgvuldig in. Tandarts Dennis of Daisy-Joyce vertellen u, stap voor stap, wat er tijdens de behandeling zal gebeuren. Mocht u van te voren of na een periodieke controle nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te stellen. We nemen dan alsnog te tijd voor u om deze op een professionele manier te beantwoorden.

Periodieke controle kinderen

Ook jonge kinderen zijn welkom tijdens de periodieke controle. Vanaf een jaar of 2, maar soms ook al veel eerder, kunnen we beginnen met bijvoorbeeld “het tellen van tandjes”.  Zo went uw zoon of dochter aan het ‘reilen en zeilen’ bij de tandarts Dennis en Daisy-Joyce! Een periodieke controle voor uw kind tot 18 jaar wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. U hoeft voor uw behandeling van uw kind dus niet extra bij te dragen. Meer informatie over kinderen en de tandarts.

Ook nieuwe patiënten welkom bij tandarts Culemborg

Bent u nieuw in Culemborg of op zoek naar professionele en kundige Nederlandse tandartsen? Tandartsenpraktijk Culemborg nog nieuwe patiënten aan! Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in de moderne praktijk of om kennis te maken met het team! Wilt u zich inschrijven of een afspraak maken? Neem dan even contact op, of laat online een bericht achter.