Facebook

Wat zijn facings?

In onze praktijk in Culemborg krijgen we regelmatig de vraag: “Wat zijn facings?”

Facings zijn op maat gemaakte glasschildjes van hoge kwaliteit die zeer dun zijn. Een facing heeft een zeer natuurlijke vorm, maar het uiterlijk is uniek, waardoor het niet van echt te onderscheiden is. De facings worden op de voorkant van je eigen tanden aangebracht en zijn de oplossing als je bijvoorbeeld scheve tanden hebt en geen beugel wil.
Naast scheve tanden zijn facings ook zeer geschikt voor:

Een facing van composiet of porselein

Facings kunnen gemaakt worden van composiet of porselein. De levensduur van een porseleinen facing gaat tot wel 5 keer langer mee dan een facing van composiet. Daarnaast zal een facing van composiet altijd verkleuren in de loop der tijd, dof worden of afbreken. Porselein wordt ook gebruikt bij het maken van een kroon. Het verschil is dat een kroon de gehele tand bedekt en een facing enkel de voorzijde. Wij hebben in onze praktijk in Culemborg speciale apparatuur om het optimale resultaat te bereiken.

Wil je ook een mooi en fris gebit? Tandarts Dennis en Daisy-Joyce vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de kosten van facings. Neem vandaag nog contact op of loop even binnen!