Facebook

Kinderen

Kinderen

Vanaf het moment dat uw kind de leeftijd van 2-3 jaar heeft bereikt, is het melkgebit van uw kind volledig doorgebroken. In deze periode is het raadzaam om uw kinderen mee te nemen naar uw eigen periodieke controle. Op deze manier kan uw kind alvast wennen aan een andere ruimte en aan de tandarts.

Er hoeft op dat moment niets te gebeuren. Waar het om gaat is dat uw kind vertrouwd raakt met zowel de omgeving als met de personen. Eventueel kunnen er al tanden worden geteld bij mama of papa op schoot. Graag geven wij u enkele tips over goed mondzorg bij kinderen.

Het is belangrijk om uw kind niet al te veel te vertellen over wat u bij de tandarts gaat doen. Deze informatie zou uw kind angstig kunnen maken.

Tandjes tellen en het tandenpoetsen lied

Wanneer kinderen reeds kunnen tellen, zou u uw kind wel kunnen vertellen dat de tandarts misschien de tandjes gaat tellen. U kunt dit van te voren met uw kind reeds thuis oefenen voor de spiegel tijdens het poetsen van de tanden. Probeer ook eens ons tandenpoetslied. Het liedje duurt precies twee minuten en maakt van het tandenpoetsen een feestje!

Neem contact op als je vragen hebt over je tandartsbezoek met kinderen of bekijk eens ons speciale kids preventie plan: Gewoon Gaaf.